MedWatch

Medtronic får hurtig amerikansk vurdering af behandling af udposning på hovedpulsåren

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, vurderer, at Medtronics systembehandling mod udposninger på hovedpulsåren er så afgørende, at den har fået såkaldt ’breakthrough’-status og dermed får hurtig sagsbehandling og rådgivning.

I dag kræver bristede aneurismer en bypass-operation, men Medtronic håber på at få godkendt et nyt system til at behandle udposningerne - og det har virksomheden nu fået hurtigere mulighed for i USA. Foto: Finn Frandsen

Medtronic har fået ’breakthrough’-status hos den amerikanske lægemiddelstyrelse for et system mod aorta-aneurisme, der er en udposning på hovedpulsåren. Medtronics system er lavet til at lukke store aneurismer, der kan være livsfarlige og i dag kræver en bypass-operation.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

"Når 25 pct. dør under en åben operation, er det kritisk, at vi leverer i forhold til det her udækkede behov hos patienterne," siger undersøgelseschef og professor Murray Shames.

I Danmark rammer udposninger på hovedpulsåren ifølge klinikchef og overlæge Henrik Sillesen ganske mange, og jo ældre man bliver, desto større er risikoen. En udposning giver typisk ingen symptomer, men den kan sprænge, hvorefter blodet løber ud i bughulen, som kan være livsfarligt.

Efter at have fået breakthrough-status kan Metronic nu se frem til en fremskyndet ansøgningsproces i forhold til at få godkendt systemet i USA, ligesom FDA vil stå til rådighed med eksperter og rådgivning.

Medtronic søger amerikansk godkendelse til behandling af inkontinens og forstoppelse

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier