MedWatch

Medtronic søger amerikansk godkendelse til behandling af inkontinens og forstoppelse

Irske Medtronic har udviklet en ny udgave af sin 20 år gamle neurostimulator, der nu er genopladelig og kan bruges til behandling mod inkontinens, forstoppelse og en overaktiv blære. Medicokæmpen har netop søgt om godkendelse til det amerikanske marked.

Præcis som en pacemaker skal en neurostimulator indopereres som et implantat i kroppen, men neurostimulatoren sidder typisk i lænden hos patienterne. Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Medtronic har spugt det amerikanske lægemiddelagentur FDA om markedsføringstilladelse til dets nye pacemaker-lignende neurostimulator, der er et implantat, som sender elektriske impulser via elektroder til sakralnerverne, som bærer signalerne op til hjernen.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

Neuromodulationen hjælper til at genetablere kroppens koordination med hjernen og kan give en mere normal blære- og tarmfunktion. I Danmark tilbydes sakral neuromodulation, ifølge kliniske retningslinjer til behandling af inkontinens, forstoppelse og overaktiv blære.

"Ansøgningen hos FDA er en afgørende milepæl for Medtronic og et spring fremad i vores 20-årige historie som førende inden for sakral neuromodulation," siger Brooke Story, der er underdirektør i Medtronic, i en pressemeddelelse.

Hvis forløbet følger de gænge retningslinjer fra FDA, forventer Medtronic, der er kendt som et af verdens største medicofirmaer en afgørelse på FDA-ansøgningen næste forår.

Novo lander endnu et digitalt partnerskab: "Vi samarbejder nu med alle de største"

Medtronic-direktør går ind i arbejdet for dansk erhvervsfremme

Medtronics topchef træder tilbage

Medtronic lancerer automatisk insulinpumpe i Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier