MedWatch

Össur køber amerikansk proteseproducent

Islandske Össur opkøber proteseproducenten College Park Industries, som sidste år omsatte for 146 mio. kr.

Foto: Jakob Jørgensen / Ritzau Scanpix

Islandske Össur har kastet penge efter den amerikanske proteseproducent College Park Industries, der råder over 140 ansatte og sidste år omsatte for omtrent 22 mio. dollar - svarende til godt 146 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet fredag eftermiddag.

Handlen finansieres gennem eksisterende kreditfaciliteter hos Össur og ventes lukket senere i år, oplyser Össur.

College Park Industries gør sig særligt i benproteser, og selskabet vil fortsætte stort set uafhængigt med at servicere sin eksisterende kundebase, fortæller Össur.

"College Park har skabt en stærk brand-tilstedeværelse over de seneste årtier - anerkendt for dets kvalitetsprodukter og stærke service," siger Jon Sigurdsson, der er adm. direktør hos Össur, i meddelelsen.

Der oplyses ikke nogen pris for transaktionen, men fordi den finansieres via de eksisterende kreditfaciliteter, kommer handlen ikke til at påvirke det igangværende aktietilbagekøbsprogram, oplyser Össur.

Össurs finansdirektør scorer 2,6 millioner kroner på aktiehandler

Protesefirmaet Össurs salg og overskud brager op

Jesper Brandgaard træder ind i bestyrelsen hos William Demant Fonden

Össur-chef fremhæver voksende protesesalg i årsregnskab 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier