MedWatch

Valby-selskab bag nygodkendt sædtest overvejer børsnotering

Danske Motilitycount har store ambitioner efter at have fået godkendt en test af mænds sædkvalitet til markedsføring i USA. Selskabet har allerede allieret sig med en lokal distributør, og nu overvejer man en børsnotering på det mindre fællesnordiske marked Spotlight.

Foto: Joachim Adrian

Det danske selskab Motilitycount fik for nylig godkendt sin sædtest Swimcount til markesdsføring i USA. Det forventes at løfte selskabet op på et helt nyt niveau salgsmæssigt, og derfor overvejer man nu at gå på børsen.

Det siger medejer og adm. direktør Mogens C. Thomsen til Børsen.

Der vil i så fald blive tale om en notering på det mindre fællesnordiske marked Spotlight, tidligere kendt som Aktietorget, hvor man går efter at rejse et sted mellem 5 og 15 mio. kr. Ifølge topchefen er Motilitycount allerede forhåndsgodkendt til sådan en notering.

Baggrunden for børsplanerne er dels godkendelsen af Swimcount til at teste sædkvaliteten i mennesker, men det bunder også i, at selskabet har to andre produkter i porteføljen, nemlig Petcount til hunde og Vetcount til produktionsdyr.

Mens omsætningen i det danske selskab indtil nu har ligget under 2 mio. kr. årligt, så forventer Mogens C. Thomsen, at man med godkendelsen af Swimcount i bedste fald kan hente en omsætning på 6-7 mio. dollar, altså op til 46 mio. kr.

Motilitycount har allerede allieret sig med en distributør der skal stå for salg og markedsføring af produktet i USA, så det danske selskab kan fokusere på at producere og levere sædtesten, der lige nu sælges i Danmark og andre europæiske lande, samt i nogle få lande i Latinamerika.

Samtidig forventer man snart at kunne lancere Vetcount, som kan bruges af landmænd til at teste sæd, de har købt til insemniation af avlsdyr.

"Det vil løfte virksomheden op i et helt andet gear med helt andre omsætningstal," vurderer topchefen over for avisen.

Med den nye godkendelse i USA vurderes selskabet at være 30-50 mio. kr. værd, skriver Børsen, men det kan øges til 75-100 mio. kr., hvis man formår at få gang i salget af Swimcount i USA.

Dansk sædfirma får amerikansk godkendelse

Sædtestfirma scorer mange nye handelsaftaler

Dansk sædtest klar til europæisk lancering

Sædtest-firma gearer sig til salgsstart

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier