MedWatch

Fransk prisreform rammer Coloplast

Coloplasts produkter inden for stomi, kontinens og sårpleje bliver ramt i en ny fransk reform, der sender priserne ned på medicoselskabets produkter.

Foto: Coloplast/ PR

De franske sundhedsmyndigheder har gennemgået det franske refusionssystem, og det betyder, at Coloplasts produkter inden for stomi, kontinens og sårpleje i Frankrig rammes.

Det oplyser Coloplast mandag morgen.

Medicoselskabet oplyser, at prisreformen udgør en gennemsnitlig prisreduktion i Frankrig indenfor stomi og kontinens på henholdsvis 9 pct. og sårpleje på 2 pct. I 2017/18 var omsætningen i stomi og kontinens i Frankrig omkring 1,7 mia. kr.

"De nye klassifikationer og priser vil blive implementeret per 1. juli 2019 for stomi og kontinens og er blevet implementeret per 1. juni 2019 i sårpleje," skriver Coloplast i meddelelsen.

De finansielle forventninger for helåret 2018/19 er uforandret som følge af prisreformen. Og Coloplast vil offentliggøre sine forventninger for helåret 2019/20 i forbindelse i forbindelse med årsregnskabet 5. november.

Coloplasts langsigtede forventninger for LEAD20-strategiperioden, der løber frem til slutningen 2019/20, er en årlig organisk vækst på 7-9 pct. og en EBIT-margin på mere end 30 pct. i faste valutakurser.

Storbank: Fransk prispres bliver ikke så hårdt som ventet for Coloplast 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier