MedWatch

Ung iværksætterlæge har hjertestarter klar

28-årige Habib Frost har med sit selskab Neurescue rejst nyt milllionbeløb og er nu klar med sin egenudviklede hjertestarter. Det skriver Berlingske.

Foto: Neurescue

Habib Frost har netop kunnet præsentere den hjertestarter, han med sit firma Neurescue har arbejdet på i årevis.

Det skriver Berlingske.

Samtidig har iværksætterfirmaet i juni rejst omkring ti mio. kr. hos eksisterende investorer. Investorgruppen består af en række kendte erhvervspersoner - heriblandt ALK's tidligere topchef Jens Bager. Den nye kapitaltilførsel kommer oveni bevillinger på omkring 20 mio. kr., som EU og offentlige danske fonde har lagt i projektet, og skal nu hjælpe med at få produktet igennem en række forskellige test. Men hjertestarteren, den er klar:

"Vi har lagt mange timer i det her. Derfor er jeg meget stolt af, at vi nu har nået den milepæl. Det er virkelig en fed følelse at stå med det færdige produkt i hånden. Det føles meget virkeligt nu," siger Habib Frost til Berlingske.

Neurescue har patent på hjertestarteren i EU og USA. Derudover har selskabet patenter på fremtidige variationer af apparatet, der betegnes som et computerstyret ballonkateter. Hjertestarteren skal under hjertestop sørge for, at blodforsyningen bliver sendt til de organer, hvor behovet er størst.   

Det var triste omstændigheder, der gav ideen om hjertestarteren. Habib Frost fik således ideen, da han i løbet af sit medicinstudie oplevede to hjertestop med fatal udgang i løbet af samme døgn. Habib Frost har arbejdet på apparatet, siden han grundlagde Neurescue i 2014. Han håber, opfindelsen vil betyde færre dødsfald, når folk bliver ramt af hjertestop eller kritiske blødninger.

 

Iværksætterlæge får 13 mio af EU til klinisk studie 

Danmarks yngste læge får friske millioner til nyskabende hjertestarter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier