MedWatch

Danmarks yngste læge får friske millioner til nyskabende hjertestarter

En række kendte erhvervspersoner, herunder ALK's tidligere topchef Jens Bager, har skudt et tocifret millionbeløb i den hjertestarter som Danmark yngste læge, Habib Frost, har udviklet.

Foto: Neurescue

Det er en stor skare af kompetente erhvervsfolk som Habib Frost har fået til at investere i sit selskab, Neurescue, der danner rammen om en ny form for hjertestarter. I alt er det blevet til 26 mio. kr. som skal bruges til færdigudvikling af hjertestarteren.

Det skriver Børsen.

Habib Frost blev i en alder af 23 år Danmark yngste læge, men er altså fortsat ud af iværksættersporet. Og nu har han fået en række erfarne folk til hjælp. Den nye ejerkreds tæller en række personer, men blandt andre legetøjsarvingen Thomas Gjørup. Der udover har udviklingschefen fra Coloplast, Oliver Johansen, og Jens Bager, tidligere topchef i ALK og postet penge i selskabet. Nu skal man så småt til at kigge på om man skal satse på et hurtigt salg eller oparbejde en selvstændig virksomhed.

"Det er et af de essentielle spørgsmål, vi skal diskutere, nu vi får så mange nye aktionærer med. Mulighederne står helt åbne. Lige nu er fokus på at få produktet færdigt og godkendt, og så om et år tager vi stilling til de strategiske spørgsmål, om hvorvidt vi skal opbygge en større virksomhed eller søge en exit," siger Habib Frost.

Der har dog også været en pris at betale for at få så mange kompetente folk med i virksomheden, nemlig at Habib Frost har opgivet majoriteten i selskabet. En beslutning som Habib Frost dog siger, at han har det helt fint med.

Ung iværksætterlæge på jagt efter mio til at nå milliardmarked

Jens Bager: "Muligheden for et andet liv"

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier