MedWatch

Topfolk i Ambu køber aktier for millioner efter kurshug

Ambus adm. direktør og finansdirektør samt et bestyrelsesmedlem har alle købt aktier for millioner af kroner tirsdag.

Foto: Ambu, PR

Både den adm. direktør og finansdirektøren i Ambu har tirsdag været ude og købe aktier for flere millioner kroner, efter at selskabet mandag aften nedjusterede sine forventninger.

Adm. direktør Juan Jose Gonzalez har haft den største tegnebog op af lommen, da han har købt aktier for omtrent 3,2 mio. kr. Aktierne er købt til en pris på 87,12 kr. per aktie.

Finansdirektør Michael Højgaard Abrahamsen har købt til samme kurs som sin chef, og han har samlet købt aktier for cirka 1,1 mio. kr.

Det sker samme dag, som Oliver Johansen, der er bestyrelsesmedlem i Ambu og forskningschef i Coloplast, har købt aktier for omkring 1,6 mio. kr.

En aktie i Ambu handles tirsdag eftermiddag 14,8 pct. lavere i 89,10 kr. Det betyder, at selskabet aktuelt står til at tabe omtrent 3,4 mia. kr. i markedsværdi.

Ambu meddelte mandag aften, at det i det igangværende regnskabsår nu regner med at sælge cirka 750.000 endoskoper mod før "mere end" 750.000 endoskoper.

Samtidig ses den organiske vækst lande på 14-15 pct. mod tidligere 15-16 pct., mens driftsmarginen, målt på ebit før særlige poster, ventes at ramme 22 pct. mod tidligere 22-24 pct.

Den lavere vækst skal blandt andet ses i sammenhæng med, at Ambu har valgt at udfase engangskoloskopet SC210, som ellers tidligere er blevet anset som et af de nye væksthåb i det forretningsområde, selskabet selv kalder for visualisering

Ambu-topchef kalder uventet strategiskifte for en oprustning – investorerne flygter

Ambu-chef: 850 mio. kr. for selskab bag skrottet produkt var "den rigtige beslutning"

Ny Ambu-direktør nedjusterer og sløjfer koloskop i opdatering af strategien

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier