MedWatch

Ejer trækker 8,75 milliarder kroner ud af Radiometer

Medicoselskabet Radiometer har i seneste regnskabsår udbetalt 8,75 mia. kr. i udbytte til de amerikanske ejere af det danske selskab.

Henrik Schimmel, adm. direktør for Radiometer.

Radiometer Medical har sendt seks-syv års akkumulerede overskud, svarende til næsten 9 mia. kr., tilbage til de amerikanske ejere og holdingselskabet bag, Danaher Medical.

Det skriver dagbladet Børsen.

Radiometer har traditionelt ikke udbetalt et egentligt udbytte til ejerne, men har i stedet udstedt et lån til Danaher Medical, som med udbyttebetalingen nn bringes i balance.

"Der ligger ikke noget specielt i det, og umiddelbart har der ikke været nogen særlig skattemæssig fordel ved det. Men det har gjort, at vi ikke skulle overføre midler fra selskabet løbende til holdingselskabet," siger adm. direktør Henrik Schimmel, Radiometer, til avisen.

Radiometer er verdensførende på produktion og salg af blodgasinstrumenter og sidder på 40-45 pct. af markedet.

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier