MedWatch

Amerikanske læger kan udsætte lancering af Ambus guldhåb

Selvom Ambus nye væksthåb allerede kan være godkendt til markedsføring i USA i løbet af sommeren, vil amerikanske læger ikke tage det i anvendelse, før det er fuldt ud gennemtestet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Først var den det en række danske læger, der forleden såede tvivl om Ambus vigtigste salgsargumenter, når det kommer til C25-selskabets nye væksthåb, engangs-duodenoskopet til galdevejsundersøgelser.

Nu er så så lægekollegerne i USA, der selvom de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, giver produktet en forhåndsgodkendelse i løbet af sommeren, ikke vil tage engangs-duodenoskopet i brug, før det er testet igennem fuldt ud.

Det skriver Børsen, der har været i kontakt med ASGE, som er gastroentorologernes organisation i USA med flere end 15.000 medlemmer.

Her anerkender man, at man med engangsproduktet kan reducere den ifølge lægerne allerede lave smittefare ved de konkurrerende genanvendelige produkter.

"Men vi er nødt til at være sikre på, at disse nye endoskoper er gennemtestede og viser, at de fungerer ordentligt, for at vi kan anbefale dem som levedygtige alternativer for patienterne," skriver Klaus Mergener, som næstformand i ASGE samt medicinsk professor for University of Washington i Seattle i et skriftligt svar til avisen.

Ifølge Niels Leth, aktieanalysechef i investeringsbanken Carnegie, spiller netop ASGE en afgørende rolle for, hvilke endoskoper, lægerne vælger at bruge på de amerikanske klinikker og hospitaler.

Ambu indgik forleden en aftale med amerikanske Cook Medical om distribution af engangs-duodenoskopet i USA, når produktet er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Ligesom Ambu forventes konkurrenten Boston Scientific inden længe at få forhåndsgodkendt deres engangs-duodenoskop.

Ambu-aktien endte mandag i minus på 3,89 pct. efter tidligere på dagen at have været oppe med 5 pct.

Den stærke start kom ovenpå netop nyheden om partnerskabsaftalen med Cook Medical, mens det efterfølgende dyk skete i kølvandet på de amerikanske gastroentorologers skeptiske meldinger.

Siden nytåret 2018/2019 er en aktie i Ambu blevet godt 23 pct. mindre værd.

Læger skyder Ambus væksthåb ned

Ambu giver amerikansk partner håndslag om distribution af væksthåb

Sydbank: Ambus samarbejde med Cook giver rigtigt god mening 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier