MedWatch

Chemometec-chef: Nyt produkt er snart klar til markedet

Chemometec er snart klar med afløseren til selskabets bedst sælgende produkt, celletælleren NC-200.

Foto: Chemometec

Inden den 30. juni er Chemometecs nye celletæller, NC-202, klar til markedet, da selskabet er i gang med at lægge sidste hånd på værket.

Sådan lyder det fra Michael Eising, der er administrerende direktør i Chemometec. Det nye produkt er en klar forbedring af den gamle celletæller af navnet NC-200.

"Vi er i gang med at lægge sidste hånd på værket og teste tingene. Vi har allerede det her produkt ude ved nogen af vores kunder, som kan teste det her. Vi forventer at det får fuld effekt næste år, men det kommer ikke til at nogen effekt i indeværende regnskabsår," siger Michael Eising til Ritzau Finans

Chemometec afslutter sit skæve regnskabsår 2018/2019 den 17. september.

Ifølge direktøren er det planen, at den nye celletæller skal afløse den gamle, som har været en kæmpe succes. Han håber, at kunderne vil kaste sig over det nye instrument.

Det, der er udfordringen, er, at kunder som allerede har valgt at bruge NC-200-tælleren til et projekt, ikke bare vil skifte til en anden midt i forløbet.

Men hos nye projekter håber direktøren, at kunderne vil satse på den nye celletæller. Han sammenligner det nye instrument med en softwareopdatering til computeren.

"Det er lidt, ligesom hvis man kører på en gammel softwareplatform, hvor du så får en opgradering med nye features og fordele, som du kan udnytte bedre. Og så er den fremtidssikret," siger Michael Eising.

Flere produkter i pipelinen

Ud over den nye celletæller, NC-202, arbejder Chemometec på en række nye produkter, herunder Xcyto 5 og 10 samt et produkt kaldet Xcytomatic.

Her i tredje kvartal blev Xcyto 10, som er et celleanalyseværktøj, brugt i et forskningsprojekt på Alabama State University. Michael Eising håber, at det kan bruges som et salgsværktøj, men han understreger, at det kommer til at tage tid med Xcyto-produkterne.

"Når vi har så meget fart på i den anden del af forretningen, så kan jeg ikke sætte den vækst over styr ved at give den fuld gas med Xcyto, da det tager tid at løbe sådan noget i gang. Vi har nogle ude, som bliver testet hos kunderne," siger direktøren.

Det sidste produkt Xcytomatic forventes at blive frigivet til salg i midten af 2020. Det er et produkt, der fungerer ligesom en karrusel, hvor man sætter en celleprøve på og trykker på en knap. Samtidig med at instrumentet arbejder, kan man foretage sig noget andet, og det er noget de godt kan lide ude i industrien, fortæller direktøren.

Grunden til at Chemometec har udviklet det produkt er for at tage markedsandele.

"Det er en celletæller, hvor vi går direkte efter en konkurrent, som har en meget stor markedsandel indenfor traditionel farma-industri. Vi vil også gerne have fat i det marked, og vi har et produkt, som tæller rigtig godt," siger Michael Eising.

Chemometec-chef: Vi kan tillade os at hæve priserne Chemometecs salg stiger 57 pct. – gør klar til at lancere ny celletæller 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier