MedWatch

Salget af engangsskoper fylder mere men vokser mindre hos Ambu

Ambu er godt på vej til at nå målet om at være et selskab, der hovedsageligt lever af salg af skoper til engangsbrug. Men efter fem kvartaler med en medianvækst i salget af engangsskoper på 45 pct., faldt væksten i 2. kvartal for første gang under 30 pct.

Foto: /ritzau/Claus Bech

Porteføljen af skoper til engangsbrug har længe været udråbt som fremtidens stjerne i Ambu, og onsdag morgen kunne medicoselskabet annoncere, at forretningsområdet nu er virksomhedens største.

36 pct. af omsætningen i årets 2. kvartal kom således fra salget af endoskoper, mens de klassiske anæstesiprodukter og PMD – produkter til patientmonitorering og diagnostik – nu udgør henholdsvis 33 og 31 pct. af forretningen i det Ballerup-baserede medicoselskab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier