MedWatch

Investor: Ambus topchef fortjener overdreven løn

Selvom topledere til tider opnår pervers aflønning, så er overdreven løn i orden, når topchefen skaber værdi, mener schweizisk fond.

Ambus løn til topchef Lars Marcher har været kritiseret fra flere sider, men en schweizisk fond forsvarer nu de høje tal. | Foto: Ritzau Scanpix/Stine Bidstrup

Socialdemokratiet har et mål om at gribe ind over for danske topchefers høje aflønninger, men ifølge schweiziske Bellevue Asset Management skal der ind imellem overdreven høj løn til at fastholde en topchef, der skaber stor værdiforøgelse.

Det skriver Børsen.

Medikoselskabet Ambu har været fremhævet som et selskab, hvor topchefen får en overdreven løn. I sidste uge kunne topchef Lars Marcher på basis af sin optionsordning sælge aktier til en værdi tæt på 90 mio. kr. og sætte knap halvdelen i banken.

Han har fortsat et godt seks gange så stort beløb til gode i sin aflønningspakke, svarende til over en halv mia. kr.

"Jeg er enig i, at det er et stort tal, men det er ikke fordi, at han har udført et middelmådigt arbejde. Han har leveret et overdrevent perfekt arbejde, og derfor ender tallet, hvor det gør, hvilket ikke sker hver dag. Som aktionær har du jo endnu større fordel (end topchefen, red.). Jeg har meget større problemer med topchefer, som klarer sig ringere end markedet, ikke skaber værdi for aktionærerne og alligevel får 15 mio. euro i løn," siger Stefan Blum, senior porteføljeforvalter for to af Bellevue Asset Managements fonde i Schweiz, der ligesom pensionskasserne ATP og MP Pension kritiserer Ambus brug af optioner som motivation for ledelsen.

Topchef i Ambu: Derfor solgte jeg aktier for 93 mio kr 

Ambu-topchef sælger aktier for 93 mio kr - aktien falder 5 pct 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier