MedWatch

Coloplast-rival forhandler om amerikansk milliardkøb

Coloplast-konkurrenten Smith & Nephew er igang med forhandlinger om at overtage amerikanske Nuvasive i en milliardhandel.

Foto: Smith & Nephew / PR

Britiske Smith & Nephew, som konkurrerer med danske Coloplast på området for sårpleje, er i forhandlinger om at overtage amerikanske Nuvasive for mere end 3 mia. dollar.

Det skriver Financial Times fredag aften med henvisning til kilder med kendskab til forhandlingerne.

Ifølge avisen er det ikke sikkert, at forhandlingerne ender med en aftale, og avisen skriver samtidig, at nyheden om samtalerne kan medføre en afslutning på dialogen.

Nuvasive producerer medicinsk udstyr til rygradskirurgi og sluttede fredagen med et minus på 1,9 pct. til en markedsværdi på godt 2,5 mia. dollar. En pris på mindst 3 mia. dollar vil være lig med en præmie på mindst 17 pct.

Topchef i Smith & Nephew, Namal Nawama, satte sig for bordenden i selskabet for cirka et år siden, og en overtagelse af Nuvasive vil være hans første store opkøb siden. Nawama har dog for nyligt udtalt, at koncernen leder efter opkøb på "tilstødende markeder" med et godt strategisk match.

Det britiske medicoselskab havde ved udgangen af 2018 en gearing på 0,8 gange, når gælden sættes i forhold til driftsindtjeningen, men ifølge Financial Times har selskabet stillet investorerne i udsigt, at det man stige til 2,0 til 2,5 gange i forbindelse med opkøb.

Smith & Nephew indfrier forventningerne og jagter ny teknologi

Coloplast-konkurrent forventer at øge omsætningen med små 10 pct.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier