MedWatch

Widex skruer op for hastigheden i Evokes kunstige intelligens

Høreapparatet Widex Evoke, der er baseret på kunstig intelligens, bliver 25 pct. hurtigere at indstille.

Den privatejede danske høreapparatkoncern Widex skruer op for tempoet i høreapparatet Widex Evokes kunstige intelligens, der lader brugerne "uddanne" produktet til de rigtige indstillinger i forskellige miljøer.

Gennem anonyme tilbagemeldinger fra brugerne af Evoke, der er blevet lagret i et cloudbaseret økosystem, har Widex kunnet finindstille motoren bag Widex Evoke-teknologien, Soundsense Learn, så indstillingen af den foretrukne opsætning nu går 25 pct. hurtigere.

Med i den nye løsning er også en timer, der i realtid viser brugeren, hvor hurtigt den optimale indstilling findes.

"Blot ni måneder efter lanceringen af Widex Evoke har vores fokus på at levere innovation i Widex Evoke vist stærke resultater. I dag foretrækker 94 pct, af brugerne allerede Widex Evoke-lyden i udfordrende miljøer - og nu sikrer vi, at Soundsense Learn-brugere kan opnå deres personlige lydoplevelse endnu hurtigere og mere effektivt," siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, i en meddelelse.

"Og det er alt sammen takket være Soundsense Learn-brugerne rundt omkring i verden," fortsætter han.

Widex Evokes machine learning-teknologi fungerer ved, at brugerne via den medfølgende applikation vælger mellem foretrukne lydindstillinger på baggrund af genererede forslag, og de data kan høreapparatet så senere bruge til at forbedre lydoplevelsen i alle typer situationer.

Dermed bliver høreapparatet altså klogere, hver gang brugerne giver tilbagemeldinger. Det betyder, at brugerne ikke selv behøver huske udfordringerne fra de enkelte situationer for så senere at få høreapparatet justeret hos en audiolog.

Over tid indsamles alle data fra høreapparaterne anonymt i et stort økosystem. På den måde kan Widex lade Evoke-apparaterne "lære af hinanden" og selv få adgang til brugernes behov.

Widex regner selv med, at introduktionen af Evoke også vil være med til at skære ned på antallet af brugernes genbesøg hos audiologer for at finindstille høreapparatet.

Produktet blev i første omgang lanceret i forbindelse med branchemessen hos den amerikanske audiologforening, American Academy of Audiology (AAA), i Nashville, Tennessee, sidste år.

Widex har allerede glæde af data fra intelligent høreapparat Widex lancerer høreapparat baseret på kunstig intelligens 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier