MedWatch

Tidligere Falck-topchef forlader Ambus bestyrelse

Allan Søgaard Larsen, der tidligere i sin karriere har stået i spidsen for Falck, forlader Ambus bestyrelse med øjeblikkelig virkning.

Foto: /Ritzau/Scanpix/ Liselotte Sabroe

Opdateret kl. 18.33.

Allan Søgaard Larsen, der i disse dage får kritik for sine handlinger i sin tid som topmand for Falck, har forladt bestyrelsen i medicoselskabet Ambu med øjeblikkeligt varsel.

Det sker, samme dag som Falck har valgt ikke at anke en afgørelsen i Konkurrencerådet, der har afgjort, at selskabet misbrugte sin dominerende position på markedet for ambulancetjenester til at presse konkurrenten Bios ud i 2015 og 2016.

"Allan Søgaard Larsen, som siden 2011 har været medlem af bestyrelsen i Ambu, har af personlige årsager valgt at udtræde af Ambus bestyrelse med omgående virkning. Den samlede bestyrelse ønsker i den forbindelse at udtrykke en stor tak til Allan for hans betydelige bidrag til Ambus succesfulde udvikling," skriver Ambu via fondsbørsen.

Allan Søgaard Larsen var koncernchef for Falck i perioden 2004 til og med 2016.

I den rolle stod han i spidsen for en - ifølge Konkurrencerådet - ulovlig kampagne, hvor Falck via målrettet og i nogle tilfælde fordækt kommunikation arbejdede for, at selskabet Bios ikke kunne skaffe medarbejdere nok til at leve op til den kontrakt, som selskabet havde vundet fra Falck i Region Syddanmark.

Konkurrencerådet har afgjort, at kampagnen - der blev udført af blandt andre bureauet Advice - var ulovlig og har varslet, at sagen vil blive meldt til Bagmandspolitiet.

Ifølge Konkurrencerådet afgørelse skriver en unavngiven Falck-medarbejder til kommunikationsbureauet den 18. september 2014 om planen for at sværte Bios til og skabe usikkerhed om deres forretning:

"Det er mit klare indtryk, at vores direktion er tryg ved rammerne for det fortsatte arbejde, så lad os bare komme ned i maskinrummet."

Det vides ikke, om Allan Søgaard Larsen vil blive en del af Bagmandspolitiets eventuelle efterforskning og mulige tiltale mod Falck.

Allan Søgaard Larsen er ifølge Ambus hjemmeside medejer af investeringsfirmaet Liberatio A/S og medstifter af Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) fond Løkkefonden, hvor han også sidder i bestyrelsen.

Han er desuden medlem af Ledelseskomissionen, der er nedsat af regeringen.

Tidligere Falck-bosser investerer i sundheds-startup 

Historisk krise skærer værdien af Falck midt over 

Jakob Riis ny direktør for Falck 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier