MedWatch

Optakt: Coloplast har udsigt til solidt kvartal uden stor dramatik

Analytikere forventer et udramatisk kvartal fra Coloplast, hvor selskabet formentlig leverer pæn organisk vækst, men overskudsgraden dog kan falde en smule.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Der er ikke lagt op til de helt store overraskelser fra danske Coloplast, når regnskabet for første kvartal af regnskabsåret 2018/19 offentliggøres tirsdag ved middagstid.

Sådan lyder vurderingen fra både ABG Sundal Collier og Sydbank forud for regnskabet, der er det første, efter at Kristian Villumsen i starten af december overtog stillingen som administrerende direktør fra Lars Rasmussen, der i dag er bestyrelsesformand for medicoselskabet.

"Jeg forventer ikke de helt store overraskelser. Jeg tror, at det bliver et stille og roligt regnskab uden den store dramatik," siger analytiker Ole Henrik Bang-Andreasen fra ABG Sundal Collier, der i stedet ser frem mod større nyheder om en fransk prisreform og de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA's, syn på transvaginale net senere på året.

Heller ikke Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, regner med, at regnskabet for første kvartal vil være præget af dramatik eller store udsving. Han fortæller, at der er udsigt til et "solidt kvartal" med en "pæn organisk vækst" på tværs af Coloplasts forretningsområder.

"Omend Coloplast i forhold til mine og markedets forventninger står til en solid organisk vækst på 8,2 pct. i kvartalet. Der vil i vanlig stil være fokus på den kroniske forretning, hvor jeg især forventer, at stomi-forretningen vil klare sig godt," siger han.

Pæn fremgang på tværs af forretningen

Den kroniske forretning dækker over medicoselskabets to største divisioner, stomi og kontinens. Ifølge Søren Løntoft Hansen ser det særligt ud til, at der i øjeblikket er et godt momentum i stomi-forretningen, efter at Coloplast sidste år lancerede en udvidelse af Sensura Mio-produktporteføljen.

"Jeg venter en organisk vækst på 9 pct. i den division. I kontinens er der også udsigt til et solidt kvartal drevet af Speedicath Flex-katetrene. Der er dog et lille aber dabei, da der kan opstå tidsforsikringer i salget på budbaserede markeder. Det var Coloplast positivt påvirket af i første kvartal sidste år, og det kan muligvis besværliggøre sammenligningsgrundlaget lidt," siger Sydbanks analytiker.

I de to mindre forretningsområder, der dækker over urologi og hud- og sårpleje, venter Sydbank en organisk vækst på henholdsvis 9 pct. og 7 pct.

Ser lidt lavere overskudsgrad

For lidt over et år siden i forbindelse med årsregnskabet for 2016/17 lancerede Coloplast en ny strategi og nye langsigtede finansielle mål. De indebærer blandt andet, at medicokoncernen sigter efter at levere en årlig organisk vækst i den høje ende af intervallet på 7-9 pct.

I forbindelse med det nye vækstmål droppede koncernen også målet om at øge driftsmarginen med 0,5-1,0 pct.point om året og venter nu langsigtet at kunne levere en EBIT-margin på mere end 30 pct. Det skyldes, at Coloplast vil investere mere i at løfte salgsvæksten.

Ifølge estimater indsamlet af Coloplast blandt op til 20 analytikere forud for regnskabet fremgår det også, at de venter en EBIT-margin på 30,5 pct. i årets første kvartal, og det er et fald fra 31 pct. i samme kvartal året forinden.

Coloplast venter i det nye regnskabsår 2018/19 en organisk omsætningsvækst på 8 pct. i lokal valuta samt en salgsvækst opgjort i danske kr. på 8-9 pct.

Medicokoncernen venter samtidig, at EBIT-marginen før særlige poster kommer til at lande på 30-31 pct. i faste valutakurser, mens den i danske kr. ventes at ramme omkring 31 pct.

Regnskabet fra Coloplast offentliggøres ved middagstid tirsdag den 5. februar.

Coloplast-toppen tildeles optioner for millionbeløb 

Coloplast-ejendom solgt til lokal investor 

Coloplast taber ny patentsag mod Allerød-firma 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier