MedWatch

Widex lancerer høreapparat med brændselsceller til sommer

Widex vil starte udrulningen af et høreapparat drevet af brændselsceller i sommeren 2019, afslører selskabet på en stor messe i Las Vegas.

Det privatejede danske høreapparatselskab Widex er klar med udrulningen af et høreapparat drevet af brændselsceller i sommeren 2019.

Det fortæller selskabet, i forbindelse med at det har vundet en innovationspris for produktet, der kommer til at hedde Widex Evoke Energy Cell, på CES-messen i Las Vegas.

Produktet giver brugeren mulighed for lade sit høreapparat fuldt op på bare 20 sekunder, fordi det er uden batterier, men i stedet drevet af brændselsceller.

Netop batterier er et vigtigt emne for mange høreapparatbrugere, da det er irriterende ofte at skulle skifte batterier i høreapparater, der er meget små. Derudover koster det også penge at købe nye batterier til traditionelle høreapparater.

Af den årsag har høreapparater med genopladelige batterier også nydt stor succes gennem de seneste to år. Her tager en opladning dog typisk fire til seks timer, og dermed kan Widex tilbyde noget helt nyt med sit nye produkt.

Widex Evoke Energy Cell bygger - som navnet byder - videre på Widex Evoke, der blev lanceret sidste år. Det er et det nyeste af selskabets trådløse høreapparater, der blandt andet bruger kunstig intelligens til at gøre sig selv klogere.

Via den medhørende applikation kan brugerne nemlig vælge mellem foretrukne lyde på baggrund af genererede forslag, og de data kan høreapparatet så senere bruge til at forbedre lydoplevelsen i alle typer situationer.

Dermed bliver høreapparatet altså klogere, hver gang brugerne giver tilbagemeldinger. Det betyder, at brugerne ikke selv behøver huske udfordringerne fra de enkelte situationer for så senere at få høreapparatet justeret hos en audiolog.

Lanceringen af brændselscelleprojektet er blevet udskudt af Widex et par gange, fordi det har krævet mange komplicerede godkendelser hos diverse myndigheder.

Derudover har selskabet ønsket at sikre en fuld og god udrulning af Widex Evoke, før der blev bygget mere på.

Widex åbner for salg af ny batteriteknologi til konkurrenter 

Widex-boss: Ny strategiplan skal fordoble omsætningen inden for fem år 

Widex leverer trecifret millionoverskud og øger salget for fjerde år i streg  

Widex lancerer høreapparat baseret på kunstig intelligens 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier