MedWatch

Widex åbner for salg af ny batteriteknologi til konkurrenter

Selvom Widex i 2019 formentlig kan lancere verdens første høreapparat med en batteriløsning baseret på brændselsceller, er adm. direktør Jørgen Jensen ikke afvisende over for at give konkurrenter adgang til teknologien.

Den privatejede danske høreapparatkoncern Widex er i begyndelsen af næste år parat med en batteriløsning baseret på brændselsceller, der skal bygge videre på topproduktet Widex Evoke.

I løbet af udviklingen af teknologien har Widex også kigget på mulighederne for at udnytte den kommercielt uden for høreapparatsektoren, men endnu er der ikke fundet oplagte områder at sprede den smarte ladefunktion til.

"Det kan bruges i apparater, der har et relativt lavt energiforbrug i forhold til den ydelse, de opfylder. Det virker i høreapparater, men det virker ikke i computere eller telefoner, fordi energiforbruget er for højt, når man streamer og den slags. Så skal man have for meget brændstof med hele tiden," siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, til Ritzau Finans.

Den nye teknologi bygges ind i Widex' høreapparater, hvor brugeren kan have små beholdere med brændstof med i en ladestation, og på den måde kan man lade et høreapparat helt op på under et minut.

Det fjerner vanskelighederne med at skulle skifte klassiske batterier, og samtidig behøver brugerne heller ikke længere have batterierne stående i en ladestation i flere timer, ligesom tilfældet er det med de genopladelige batterityper, der er på markedet lige nu - og som flere producenter i øvrigt har stor succes med.

Kan måske sælges til andre producenter

"Jeg tror, at vi med dygtighed og lidt held har fundet en niche, hvor det kan bruges, men så tror jeg ikke, at udbredelsen til andre elektroniske apparater er så stor," siger Jørgen Jensen.

"Vi kører lige nu kun videre med det i høreapparater. Vi har set på, om der er andre muligheder, men lige nu er der ingen kommercialiseringsmuligheder uden for den del," uddyber topchefen.

Til gengæld vurderer han, at brændselscelleteknologien sikkert vil kunne skabe opmærksomhed hos nogle af konkurrenterne i sektoren.

"Når det kommer på markedet, er der forhåbentlig mange, der får øjnene op for det, og så hjælper vi dem gerne mod betaling," siger Jørgen Jensen.

"Med ny teknologi er det oftest sådan, at man først skal vise, at det er levedygtigt, og når du har gjort det, er der ofte mange, der bliver interesserede," uddyber han.

Vanskelig udvikling

Udviklingen af projektet har været kompliceret. Tidligere var der flere aktører i sektoren med ombord, men de seneste år har Widex kørt udviklingen alene.

Lanceringen af det første produkt drevet af brændselsceller er også blevet udskudt et par gange - senest fra dette efterår til begyndelsen af næste år.

"Vil gerne lave en global udrulning, og vi mangler stadig den endelige godkendelse i USA," forklarede Jørgen Jensen ved Widex' regnskabspræsentation i slutningen af september.

Widex kan revolutionere høreapparater med brændselsceller

Widex-direktør: Vil lancere høreapparat drevet af brændselsceller i 2018

Widex klar med ny batteriteknologi i senest 2018 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier