MedWatch

Amplifon gennemfører køb af spansk kæde

Amplifons køb kan være dårligt nyt for William Demant Holding og bedre for GN Hearing.

Verdens førende detailkæde inden for høreapparater, italienske Amplifon, har fået velsignelse fra de spanske og portugisiske konkurrencemyndigheder til at gennemføre købet af Gaes Medica, der blev annonceret i juli.

Prisen for købet er omtrent 530 mio. euro, og det gør det til Amplifons største opkøb nogensinde.

Gaes sidder på omtrent 40 pct. af det spanske marked med sine høreklinikker, og derudover har selskabet også en markant position i Latinamerika. Med købet indtager Amplifon dermed også førertrøjen i Spanien

Amplifon venter, at opkøbet vil medføre betydelige synergier, og selskabet sigter blandt andet efter årlige synergier på 20 mio. euro på driftsresultatet (EBITDA) fra 2021.

Gaes omsatte sidste år for cirka 210 mio. euro og genererede et driftsresultat (EBITDA) på cirka 30 mio. euro.

Den spanske kæde har sit eget private label-brand inden for høreapparater, hvor nogle af de større producenter leverer komponenter. Derudover sælger selskabet også brandede produkter fra andre producenter.

Både danske William Demant Holding og Sivantos, der er i færd med at fusionere med Widex, leverer ifølge Ritzau Finans' oplysninger til Gaes-kæden.

Gaes blev sat til salg i foråret, og rygter om kæden svirrede på den amerikanske AAA-branchemesse i april. Blandt producenterne af høreapparater blev William Demant og schweiziske Sonova, to af verdens største, nævnt som mulige købere.

Det hænger sammen med, at de to selskaber har en klar strategi om selv at drive detailbutikker med høreapparater - såkaldt vertikal integration - for at høste synergieffekter.

Netop af den årsag handler Amplifon også mindre med William Demant Holding og Sonova end eksempelvis Sivantos og GN Hearing, fordi de to selskaber ikke selv driver store netværk af detailbutikker - og dermed konkurrerer direkte med italienerne.

Derfor påpegede flere analytikere over for Ritzau Finans, at Amplifons køb kan være dårligt nyt for William Demant Holding og bedre for GN Hearing, da købet blev annonceret i sommer.

Myndigheder godkender Amplifons spanske opkøb WDH ser stadig gode muligheder i Gaes efter salg til Amplifon Investeringsbank: Amplifons opkøb kan være god mulighed for GN Amplifon-opkøb kan være godt for GN og dårligt for WDH Amplifon overtager spansk firma  Stor spansk kæde til salg kan være interessant for William Demant

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier