MedWatch

Ambu-ansatte får gratis aktier

Alle ansatte i medicoselskabet Ambu har fået mulighed for at deltage i et aktieprogram, hvor virksomheden tilbyder at fordoble antallet af aktier købt gennem programmet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Ambu har som del af selskabets medarbejderaktieprogram uddelt en stribe aktier til ansatte i selskabet - blandt andet direktionen og tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i selskabet - ganske gratis.

Medarbejderaktieprogrammet startede i slutningen af 2016, og Ambu har de seneste to regnskabsår gennemført årlige tildelinger af medarbejderaktier.

"Alle medarbejdere er blevet tilbudt at købe aktier i Ambu for op til 2 pct. af den faste årsgage ... På globalt plan har i begge tilfælde deltaget cirka 650 medarbejdere," fremgår det af medicoselskabets årsregnskab for 2017/18.

Efter to år har Ambu smidt lige så mange aktier i puljen, som hver medarbejder har købt. Og det gælder også for de køb, som topchef Lars Marcher, der har fået 1885 aktier, og finansdirektør Michael Højgaard Abrahamsen, der har modtaget 940 aktier, har foretaget i perioden.

Også Thomas Lykke Henriksen, Jakob Bønnelykke Kristensen og Jakob Koch, der alle er medarbejdervalgte medlemmer af Ambus bestyrelse, har derudover fået tildelt henholdsvis 210 og to gange 290 aktier.

Der var 616 medarbejdere, der deltog i aktieprogrammet i det første år og 670, der deltog i 2017-programmet. I Ambu i Danmark var deltagelsen på over 90 pct. af medarbejderne, mens deltagelsen i udlandet var lidt lavere men stadig med høje tocifrede procenttal - dog med undtagelse af de kinesiske ansatte, da lovgivningen i Kina ikke giver mulighed for sådan nogle programmer, oplyser Ambu.

Ambu har besluttet, at programmet vil blive gentaget i regnskabsåret 2018/19.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier