MedWatch

Verdens største forhandler af høreapparater løfter salget 10 pct

Italienske Amplifon, der ifølge Bloomberg er verdens største forhandler af høreapparater, havde godt gang i salget i årets tredje kvartal.

Amplifon sidder ifølge Bloomberg på 10 pct. af markedet for høreapparatsforhandlere. | Foto: Amplifon

Den italienske høreapparatforhandler Amplifon havde lidt mere fart på toplinjen end ventet i tredje kvartal.

Omsætningen landede på 304,8 mio. euro mod ventet 302,5 mio. euro af analytikere ifølge Bloomberg News. I forhold til tredje kvartal sidste år var der tale om en fremgang på 9,7 pct. i euro, men 10,9 pct. i lokal valuta.

Selskabet køber høreapparater fra både William Demant Holding og GN Hearing, men sidstnævnte er den klart største danske leverandør til Amplifon, mens også Sivantos, der tidligere på sommeren fusionerede med danske Widex, er en stor leverandør.

Amplifons adm. direktør Enrico Vita skriver i regnskabet, at den stærke vækst reflekterer, hvad han betegner en glimrende organisk vækst og også høreapparatkædens fortsatte fokus på opkøb.

I tredje kvartal var den organiske vækst på 7,8 pct., mens opkøb bidrog med 3,1 procentpoint til væksten.

Målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger blev det til et overskud på 36,1 mio. euro opgjort eksklusive ekstraordinære poster. Her havde analytikerne ventet et lidt højere resultat på 40,0 mio. euro ifølge Bloomberg. I forhold til samme periode sidste år var der tale om en marginal forbedring fra 36,0 mio. euro.

Amplifon sidder ifølge Bloomberg på en markedsandel på 10 pct., hvilket gør selskabet til verdens største forhandler af høreapparater.

Selskabet har ingen konkrete forventninger til omsætning og indtjening i 2018, men selskabet venter, at den favorable væksttrend vil fortsætte i fjerde kvartal både organisk og eksternt, skriver selskabet.

Amplifon-aktien falder 3,8 pct. på børsen i Milano efter regnskabet.

Myndigheder godkender Amplifons spanske opkøb

Amplifon-opkøb kan være godt for GN og dårligt for WDH 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier