MedWatch

Sydbank: WDH-indtjening kan ende i øvre del af prognose

Omsætningen hos høreapparatsproducenten William Demant kan meget vel ende i den højere ende af selskabets forventninger, vurderer Sydbank-analytiker Morten Imsgard.

Foto: Sydbank/PR

Der er god chance for, at høreapperatselskabet William Demants indtjening i indeværende regnskabsår ender i den øvre del af den prognose, som onsdag blev præciseret i forbindelse med præsentationen af selskabets halvårsregnskab.

Det vurderer Sydbanks William Demant-analytiker, Morten Imsgard.

William Demant forventer nu et driftsresultat (EBIT) før restruktueringsomkostninger på 2,65-2,85 mia. kr. Inden onsdagens regnskabsaflæggelse lød prognosen på 2,55-2,85 mia. kr.

Ifølge analytikeren leverede høreapperatselskabet "et godt halvårsregnskab, som på de fleste parametre flugter præcist med vores forventninger". For eksempel var omsætningen i halvåret 6777 mio. kr., hvilket er 1,7 procent bedre, end hvad Sydbank havde forventet.

"Vi noterer os, at det fortsat er høreapparatproduktfamilien Oticon Opn, som driver den betydelige salgsvækst," skriver han i en analyse.

"Nye produktintroduktioner i høreapparatbrandet Bernafon har dog også styrket William Demants konkurrenceposition på det nordamerikanske marked. Vi ser god mulighed for, at salgsvæksten kan holde et højt tempo i andet halvår 2018," står der.

Kirurgisk division skuffer

Anderledes ser det dog ud i divisionen Oticon Medical, der er selskabets kirurgiske division, som laver benforankrede høreløsninger.

Her var salget i halvåret 257 mio. kr. mod Sydbanks forventning om et salg på 280 mio. kr.

"Vi hæfter os ved, at udrulningen af det nyeste cochlear-implantat (Neuro 2) forløber tilfredsstillende. Produktet bliver løbende godkendt på flere markeder, og det vil understøtte salgsvæksten fremadrettet," skriver Morten Imsgaard.

"Dagens regnskab minder igen investorerne om, at det kræver stor tålmodighed at opbygge forretningen inden for cochlear-implantater," lyder det videre.

Morten Imsgaard fastholder en anbefaling om et salg af aktien, da den ser "anstrengt ud på det nuværende kursniveau". Det skyldes, at aktiekursen allerede har indregnet en markant indtjeningsfremgang i de kommende år, skriver han.

Investorerne sender onsdag ved 14-tiden WDH-aktien til tælling. Den ligger således med et fald på 8,1 pct. i bunden af C25-indekset. En aktie i selskabet koster 269,6 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier