MedWatch

Tysk laboratorium skal bane vejen for 2curex' hovedprodukt

Børsnoterede 2curex satser på Tyskland som et af de første lande til test og lancering af hovedproduktet, den diagnostiske test Inditreat.

Den tyske havneby Hamborg bliver hjemsted for et nyt screeningslaboratorium, der skal koordinere forsøg med den diagnostiske test Inditreat, der er udvikling af det danske selskab curex. | Foto: Michael Lindner/Port of Hamburg Marketing

Et nyt "screeningslaboratorium" skal bane vejen til det tyske marked for det danske selskab 2curex og testværktøjet Inditreat, som netop nu valideres som et kliniske værktøj, inden en planlagt lancering i 2020.

Laboratoriet er placeret tæt på universtitetshospitalet i Hamborg og bliver opsamlingspunktet for indsamling af erfaringer fra anvendelsen af Inditreat, der kan understøtte kræftlægers arbejde ved at udpege den mest virksomme medicinske behandling for den enkelte patient. Det sker ved at teste, hvilke godkendte lægemidler - i og udenfor indikationen - der mest effektivt kan bekæmpe små mikrotumorer, der er genereret ud fra patientens svulst.

Placeringen af et laboratorium i Tyskland er ikke tilfældig, da landet er udvalgt som et af de første markeder for lanceringen af Inditreat. Andre markeder er de britiske og nordiske.

I første omgang har 2curex fokuseret på at udvikle sin test mod tyktarmskræft, der er den hyppigst diagnosticerede cancer i Europa.

2curex får 11 mio kr fra EU-program 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier