MedWatch

2curex får 11 mio kr fra EU-program

Børsnoterede 2curex har modtaget første halvdel af den bevilling fra EU-programmet Horizon 2020, der skal gå til den kliniske validering af selskabets testværktøj.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber

Det danske selskab 2curex, der er noteret på First North-børsen i Stockholm, kan sætte turbo på den kliniske validering af selskabets produkt Inditreat, efter at have modtaget første halvdel af en bevilling på 22 mio. kr. fra EUs Horizon 2020-program.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Inditreat er et testværktøj, der kan understøtte kræftlægers arbejde ved at udpege den mest virksomme medicinske behandling for den enkelte patient.

Det sker ved at teste, hvilke godkendte lægemidler - i og udenfor indikationen - der mest effektivt kan bekæmpe små mikrotumorer, der er genereret ud fra patientens svulst.

I første omgang har 2curex fokuseret på at udvikle sin test mod tyktarmskræft, der er den hyppigst diagnosticerede cancer i Europa.

I det planlagte valideringsstudie skal testen for første gang skal afprøves i et såkaldt interventionsstudie, hvor den er det afgørende værktøj for onkologens valg af lægemiddel. I tidligere studier er Inditreat alene blevet testet parallelt med lægens foretrukne behandling for uden risiko for patienten at generere den nødvendige data om testens evner

2curex planlægger at lancere Inditreat i 2020.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier