MedWatch

2curex får 11 mio kr fra EU-program

Børsnoterede 2curex har modtaget første halvdel af den bevilling fra EU-programmet Horizon 2020, der skal gå til den kliniske validering af selskabets testværktøj.

Foto: /ritzau/AP/Markus Schreiber

Det danske selskab 2curex, der er noteret på First North-børsen i Stockholm, kan sætte turbo på den kliniske validering af selskabets produkt Inditreat, efter at have modtaget første halvdel af en bevilling på 22 mio. kr. fra EUs Horizon 2020-program.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Inditreat er et testværktøj, der kan understøtte kræftlægers arbejde ved at udpege den mest virksomme medicinske behandling for den enkelte patient.

Det sker ved at teste, hvilke godkendte lægemidler - i og udenfor indikationen - der mest effektivt kan bekæmpe små mikrotumorer, der er genereret ud fra patientens svulst.

I første omgang har 2curex fokuseret på at udvikle sin test mod tyktarmskræft, der er den hyppigst diagnosticerede cancer i Europa.

I det planlagte valideringsstudie skal testen for første gang skal afprøves i et såkaldt interventionsstudie, hvor den er det afgørende værktøj for onkologens valg af lægemiddel. I tidligere studier er Inditreat alene blevet testet parallelt med lægens foretrukne behandling for uden risiko for patienten at generere den nødvendige data om testens evner

2curex planlægger at lancere Inditreat i 2020.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier