MedWatch

Aarhusiansk softwareselskab jagter milliardmarked for Alzheimers-diagnostik

Neurodegenerative sygdomme udgør et stadigt voksende samfundsmæssigt problem, da sygdomme som Alzheimers og demens er svære at opdage og behandle tidligt. Dét problem mener den danske virksomhed Brainreader dog at have en løsning på, og derfor går selskabet nu på kapitaljagt.

Jamila Ahdidan, CSO og grundlægger af Brainreader har udviklet et softwareværktøj, der udnytter MRI-scannernes fulde potentiale og derved muliggør tidlig og korrekt behandling af neurodegeretaive sygdomme. | Foto: PR, Brainreader

Siden opstarten i 2011 har det jyske medical software-selskab Brainreader arbejdet for at udvikle en metode, der kan assistere til tidligere diagnostik af neurodegenerative lidelser som for eksempel Alzheimers og demens via en MRI-scannning.

Og det giver god mening. Flere end 47 mio. mennesker lider nemlig af Alzheimers- og anden demens, og tallet forventes at stige til 75 mio. inden 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier