MedWatch

Analytiker før WDH-regnskab: Oticon Opn-maskinen skal til eftersyn

Der vil være fokus på indtjeningen og på om William Demants flagskib indenfor høreapparater, Oticon Opn, har holdt momentum i andet halvår 2017, vurderer Sydbank-analytiker inden høreapparatskoncernens regnskabsaflæggelse torsdag morgen.

Sydbank-analytiker Morten Imsgard vil have indtjeningsevnen under lup, når høreapparatskoncernen William Demant torsdag fremlægger regnskabstal for 2017.

Det helt store spørgsmål på de fleste investorers blokke inden årsregnskabet for 2017 fra William Demant Holding er formentlig, om det trådløse topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn, har kunnet fortsætte med at bidrage til stærk vækst og indtjening i andet halvår.

Produktet blev lanceret for godt halvandet år siden og er derfor relativt langt henne i den normale livscyklus for høreapparater. Alligevel har produktet indtil nu leveret stærke resultater, også selv om konkurrencen siden William Demants lancering flere gange er blevet forstærket med konkurrerende lanceringer.

"Vi har jo egentlig set mange rigtig gode tal fra William Demant på det seneste - og særligt på salgssiden. Indikationerne fra selskabet selv er også, at det stadig går godt med salget af Oticon Opn," siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

"Indtil videre er det ret imponerende, at salget stadig går så godt. Nyhedsværdien er væk, og i forhold til den normale livscyklus er man ved at være henne i efteråret. Det ser ud til, at det her produkt kan noget ekstra. Det har vist sig at være ekstremt robust," fortsætter han.

Indtjening under lup

Analytikeren vil i særlig grad holde øje med, om salget af Oticon Opn, der ligger i den dyre ende af skalaen, fortsat har fået en positiv effekt på indtjeningen, der også gerne skal hjælpes af det massive effektiviseringsprogram, som William Demant Holding er i færd med.

"Man skal kigge efter, om det øgede salg af de dyre produkter slår igennem på indtjeningen - kombineret med det besparelsesprogram, der kører i selskabet," siger Morten Imsgard.

Særligt i 2018 skal det gerne kunne aflæses klart i resultaterne, fastslår han.

I første omgang skal der dog gøres status for den sidste halvdel af - og hele - 2017. Og her venter analytikerne samlet set stor fremgang.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates venter analytikerne i samlet flok et løft i omsætningen til 6545 mio. kr. i andet halvår fra 6192 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2016.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) ventes at stige til 1212 mio. kr. fra 1102 mio. kr. et år tidligere.

Venter mere vækst i 2018

Og hos Morten Imsgard - og det brede analytikerkorps samlet set - ventes der også mere vækst i år, hvor valutamodvind dog vil trække ned i de rapporterede tal - blandt andet på grund af en meget svag dollar.

"Meget af det forsvinder lidt i valutakurser i 2018. Der bliver en betydelig modvind på den front. Men underliggende regner jeg med, at William Demant kan levere vækst stort set på niveau med i 2017. Kan selskabet også signalere, at det kan blive ved med at fastholde indtjeningsforbedringerne, ser det pænt ud", siger Morten Imsgard.

Han peger på, at der også skal mere vækst til for at tilfredsstille markedet, fordi aktien i William Demant Holding er prissat højt.

"Den har kørt rigtig godt, fordi William Demant Holding har leveret - og bliver ved med at levere - rigtig godt i høreapparatmarkedet," siger Morten Imsgard.

Selv om der endnu ikke umiddelbart er tegn på, at Oticon Opn-maskinen er ved at løbe tør for brændstof, skal der dog også snart nogle nyheder til på produktsiden, hvis væksten skal kunne fortsætte i de kommende år, vurderer senioranalytikeren.

Skæver man til estimaterne fra Ritzau Estimates, venter analytikerne en fremgang i omsætningen til 13.620 mio. kr. i 2018 fra de forventede 13.050 mio. kr. i hele 2017.

Driftsresultatet (EBIT) ventes at stige til 2526 mio. kr. i år. Forventningen til den post i hele 2017 er inden torsdagens regnskab 2271 mio. kr. mod 1942 mio. kr. i 2016.

William Demant-direktør: Opn er i absolut topform

Oticon Medical er klar med nyt implantatsystem

William Demant fortsætter vækstmomentum med topprodukt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier