MedWatch

Finanshus: Coloplasts ambitiøse vækstmål bliver svære at nå

Coloplast risikerer at skuffe investorerne i takt med, at stigende konkurrence vil komme til at kræve flere investeringer i væksten, mener analytikere fra det internationale finanshus Jefferies.

Foto: Coloplast/ PR

Coloplast står midt i et strategiskift, hvor det investerer flere penge i at øge væksten, men da der samtidig er stigende konkurrence på markedet, risikerer medicoselskabet at skuffe investorerne.

Det vurderer den amerikanske investeringsbank Jefferies, der gentager anbefalingen "underperform" på bagkant af torsdagens regnskab fra Coloplast. Banken løfter kursmålet til 460 kr. fra 421 kr.

I første kvartal leverede Coloplast en organisk vækst på 8 pct., som var under de ventede 8,2 pct. blandt analytikerne.

"Selv om Coloplast leverede stærk organisk vækst i Stomi og Kontinens i første kvartal, er det kun en vækst på 7 pct., når man justerer for et let sammenligningsgrundlag sidste år, hvilket understreger udfordringerne," skriver analytiker Kit Lee i en analyse.

For hele året er Coloplasts forventninger en organisk vækst på 7 pct., og på lang sigt vil selskabet levere 7-9 pct., men det kan blive svært at nå, selv om Coloplast i sin nye strategi løfter investeringerne fra 1 pct. til 2 pct. af omsætningen.

"Målet er ambitiøst trods stigende investeringer primært som følge af stigende konkurrence inden for Stomi og Kontinens på mellemlang sigt - primært fra Convatec (britisk konkurrent, red.)," skriver Kit Lee.

Da Coloplast-aktien ifølge Jefferies' model samtidig er markant dyrere end den europæiske medicosektor, anbefaler den amerikanske investeringsbank sine kunder at holde sig fra aktien.

Ud over Jefferies har Goldman Sachs også haft aktien til gennemsyn, og banken har ifølge Bloomberg News sænket kursmål til 505 kr. fra 520 kr. og gentaget anbefalingen "neutral".

Coloplast-aktien faldt torsdag 3,8 pct. til 512,20 kr.

Coloplast har græsk problembarn for sig selv

Coloplast-direktør: "Jeg kan jo ikke påvirke dollaren"

Coloplast lander under forventning og nedjusterer 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier