MedWatch

Dansk biotekselskab baner vej til big pharma med nye aftaler

Det danske spinoutselskab Monta Biosciences, som vil udvikle en ny immunterapi-behandling mod kræft, har lukket to yderst vigtige licensaftaler. Nu er vejen banet til samarbejde med de store farmaselskaber, lyder det fra direktøren.

Foto: Colourbox

Ikke bare en, men hele to aftaler skulle det danske biotekselskab Monta Biosciences lukke for at sikre sig grundlaget for hele selskabets kommercielle potentiale. Og det er nu lykkes, lyder det fra adm. direktør i selskabet Simon Skjøde Jensen.

Den ene licensaftale er indgået med UC San Diego, hvor det danske biotekselskab nu holder alle rettigheder til et immunstimulerende stof, såkaldte TLR7-agonister, som professor Dennis Carson har udviklet. Den anden aftale er med DTU Nanotech, hvor en gruppe af forskere med Thomas Andresen i spidsen, har opfundet et ”leveringssystem” af nanopartikler, der kan levere det immunstimulerende stof til kræfttumorer og immunceller. Og den ene aftale havde ikke været meget værd uden den anden, siger direktøren, der forklarer de to teknologier som et postsystem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier