MedWatch

Amerikanske læger glemmer habiliteten på Twitter

Amerikanske hæmatologer tweeter hyppigt om lægemidler inde for deres område., men glemmer at fortælle om deres økonomiske interesser i producenten, viser studie.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Det er mere reglen end undtagelsen, at amerikanske hæmatologer glemmer at fortælle om deres økonomiske interesser, når de tweeter om lægemidler til behandling af blodkræft.

Det viser et studie publiceret i tidsskriftet The Lancet Hemathology, som Reuters omtaler.

Blandt 156 amerikanske hæmatologer var der således kun to personer, der på deres twitterprofil gjorde opmærksom på, at de havde modtaget økonomiske støtte fra en lægemiddelproducent.

Det på trods af, at 81 pct. af lægerne i de undersøgte tweets nævnte mindst ét lægemiddel fra en producent, de havde en økonomisk tilknytning til. 88 pct. af lægerne havde tweetet om lægemidler, de ikke havde økonomisk interesse i.

Samtidig viser studiet, at omtalen er lægemidler er koncentreret omkring produkter fra seks producenter selvom 371 biotek- og medicinalproducenter er repræsenteret på markedet for behandling af hæmatologiske sygdomme.

MSD får bøde for ansats opslag på LinkedIn

Trump tweeter nyt angreb mod medicinalindustrien

Nye Novo-data blev lækket på sociale medier

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier