MedWatch

Trump tweeter nyt angreb mod medicinalindustrien

Den amerikanske præsident Donald Trump rasler på ny med sablen over for medicinalindustrien. Denne gang har han grebet til Twitter for at varsko amerikanerne om et nyt system.

Den kommende amerikanske præsident
Foto: Evan Vucci

Aktier i medicinalindustrien bliver sendt ned af investorerne, efter at USA's præsident, Donald Trump, har været en tur på Twitter.

Her skriver han, at han arbejder på et nyt system, hvor "der vil være konkurrence" i lægemiddelindustrien. Han varsler endvidere, at priserne vil falde for det amerikanske folk.

Trump tweet medicinpriser.JPG

For Novo Nordisk-aktien betyder det et fald fra 237,60 kr. før præsidentens "tweet" til 235,30 kr. tirsdag eftermiddag. Dermed ligger Novo-aktien i bunden af C20 Cap. I det europæiske Stoxx 600-indeks er sundhedsaktierne desuden de mest faldende i eftermiddagshandlen.

Trump har flere gange tidligere haft udfald mod medicinalindustrien - og i særdeleshed mod priserne på medicin - med faldende aktiekurser til følge.

Republikanerne snart klar med sundhedsreform

Farma-lobby i kamp mod prisplan

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

Medicinalgiganter varsler årelang krig mod Trump

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier