MedWatch

Trump tweeter nyt angreb mod medicinalindustrien

Den amerikanske præsident Donald Trump rasler på ny med sablen over for medicinalindustrien. Denne gang har han grebet til Twitter for at varsko amerikanerne om et nyt system.

Foto: Evan Vucci

Aktier i medicinalindustrien bliver sendt ned af investorerne, efter at USA's præsident, Donald Trump, har været en tur på Twitter.

Her skriver han, at han arbejder på et nyt system, hvor "der vil være konkurrence" i lægemiddelindustrien. Han varsler endvidere, at priserne vil falde for det amerikanske folk.

 

For Novo Nordisk-aktien betyder det et fald fra 237,60 kr. før præsidentens "tweet" til 235,30 kr. tirsdag eftermiddag. Dermed ligger Novo-aktien i bunden af C20 Cap. I det europæiske Stoxx 600-indeks er sundhedsaktierne desuden de mest faldende i eftermiddagshandlen.

Trump har flere gange tidligere haft udfald mod medicinalindustrien - og i særdeleshed mod priserne på medicin - med faldende aktiekurser til følge.

 Republikanerne snart klar med sundhedsreform

 Farma-lobby i kamp mod prisplan

 Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

 Medicinalgiganter varsler årelang krig mod Trump 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier