MedWatch

Bluebird satser på EU til første lancering

Det amerikanske biotekselskab BlueBird Bio er i dialog med de regulatoriske myndigheder i Europa, hvor virksomheden vil gøre sit indtog, inden turen kommer til hjemlandet.

Foto: Colourbox

Europæiske patienter kan meget vel blive de første til at få gavn af det amerikanske biotekselskab Bluebird Bios mulige lægemidler.

I hvert fald fortæller virksomheden, at den har udset sig EMA som første modtager af en ansøgning fra virksomheden, der blandt andet står bag genterapien LentiGlobin, der undersøges som behandlingsmulighed mod blandt andet de sjældne, arvelige hæmoglobinsygdomme beta-talassæmi og seglcelleanæmi, samt kandidaten Lenti-D i fase 2/3 mod den arvelige sygdom cerebral adrenoleukodystrofi.

"Europa vil blive det første marked. Vi er i tidlig, proaktiv dialog, og vi har ingen planer om at overraske myndighederne. EMA har attraktive, tilpassede muligheder og arbejder meget tæt sammen med virksomheder, der kommer med nye behandlingsmetoder," siger selskabets europæiske direktør, Andrew Obenshain, til avisen The Telegraph.

Bluebird Bio har inden for det seneste år gennemført to omfattende kapitalrejsningsrunder, der har indbragt virksomheden cirka 700 mio. amerikanske dollars, svarende til cirka 4,4 mia. kr.

Genterapi-selskab vil rejse milliarder

Bluebird Bio hyrer to nye direktører 

Bluebirds genterapi kurerer dreng med arvelig blodsygdom

Genterapiselskabs underskud vokser med 58 pct 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier