MedWatch

Pharmacosmos i rekordår

Det har været et år i rekordernes tegn for det danske medicinalselskab Pharmacosmos, der både kan notere en stigende top- og bundlinje. Væksten kommer dog til at tage en pause, lyder forventningen.

Foto: PR

Fremgang over hele linjen. Sådan kan året for danske Pharmacosmos opsummeres. Det danske medicinalselskab har netop fremlagt regnskab for det skæve regnskabsår 2016/17, og resultaterne er ny rekord for virksomheden, skriver Berlingske Business torsdag.

Omsætningen er steget med 20 pct. til 617 mio. kr., driftsindtjeningen skød i vejret med 31 pct. til 180 mio. kr. og bundlinjen voksede til 155 mio. kr., hvilket er en stigning på 71 pct.

Samtidig har man oprustet medarbejderstaben med 30 nye medarbejdere, så der nu er 172 ansatte i Holbæk-virkomheden.

Pharmacosmos, der sælger jerntilskud, er de seneste år vokset med raketfart. Direktør for forretningsudvikling og strategi, Tobias S. Christensen, fortæller til Berlingske Business, at man er i gang med at investere i fremtidig vækst.

”Vi har én stor konkurrent, schweiziske Vifer Pharma, som er større end os og giver os hård konkurrence. Vi vinder markedsandele på vores kernemarkeder, men ikke så hurtigt, som vi gerne ville. Vi har et produkt, som vi mener, er det bedste på markedet, men vi har hidtil været bagud på salg- og marketingressourcer. Det retter vi nu op på gennem investeringer,” siger Tobias S. Christensen til avisen.

Han forventer, at væksten vil tage en puster, og at indtjeningen bliver lavere til næste år.

Pharmacosmos havde ved udgangen af regnskabsåret den 30. april 2017 en egenkapital på 877 mio. kr.

 Pharmacosmos tager turen til Japan med ny aftale

 Pharmacosmos' nye fokus kan blive væsentlig vækstmotor

 Pharmacosmos igen på partnerjagt til amerikansk satsning  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier