MedWatch

Fremgang for Novos insuliner i USA

Novo Nordisks langtidsvirkende insuliner fortsætter fremdriften i USA, viser nye recepttal.

Foto: Novo Nordisk/PR

Der bliver fortsat udskrevet flere recepter på Novo Nordisks produkter i USA. Det skriver Dagbladet Børsen på baggrund af en rapport fra Nordea Markets, der har kigget nærmere på den seneste opgørelse af receptudskrivningerne fra analysehuset Symphony Health.

Her fremgår det, at GLP-1-analogen Victoza øgede dets volumen med 8 pct. i andet kvartal – det skete samtidig med, at listeprisen blev sat op med 12 pct. Victoza har nu en markedsandel på 44,8 pct., fremgår det.

Den langtidsvirkende insulin Tresiba fik i andet kvartal en markedsandel på 7 pct. og samlet stod Novo Nordisk med en markedsandel for basalinsulin på 28,3 pct. i USA. Det svarer til en vækst på 14 pct. for Tresiba og Levemir i forhold til væksten i andet kvartal i 2016. Fra 1. til 2. kvartal har væksten dog været mere afdæmpet med 2 pct. Det tolkes dog som positivt hos Nordea Markets.

"Det er lovende, da volumentendensen i det basale insulinmarked er flad," skriver Nordea Markets i følge Børsen.

Novo står til længe ventet labelopdatering i Europa

Novo-analytikere: Salgstrumf med Victoza bliver mindre stærk end håbet

USA-panel ser hjertekarfordele ved Novos guldæg

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier