MedWatch

EU og Japan enes om frihandel for de to kæmpeøkonomier

På et ekstraordinært topmøde er EU og Japan nået til politisk enighed om en strategisk og økonomisk aftale.

Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

EU og Japan er politisk enige om principperne for en økonomisk og strategisk aftale, der indeholder frihandel.

Det meddeler Japans premierminister, Shinzo Abe, EU’s præsident, Donald Tusk, og EU’s kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, på et pressemøde ved et ekstraordinært topmøde i Bruxelles.

Der er ikke tale om en aftale om den endelige aftaletekst.

Men den politiske enighed betyder, at parterne er enes om principperne for frihandel, og at stridigheder mellem dem er fejet af bordet.

Tilsammen står de to parter for 28 procent af verdens globale bruttonationalprodukt.

Kan gavne medicinalsektoren

Ifølge Finans.dk kan den nye frihandelsaftale blive en guldrandet forretning for både danske virksomheder og forbrugere, og fordele vil især komme fødevare- og medicinalindustrien til gode, siger eksperter til mediet.

Søtransport, fødevarer og medicin udgør langt størstedelen af den danske eksport til Japan, der i 2016 var på 22 mia. kr.

Ifølge Sydbank kan den nye aftale mellem Japan og EU også være med til at afbøde nogle af de negative konsekvenser af Brexit, som kan påvirke danske virksomheder, skriver Finans.dk

Medicinalindustrien glade for ny CETA-aftale

Japansk frihandelsaftale kan booste medicinaleksport

Japan går med i inspektionssamarbejde

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier