MedWatch

Danske fonde går sammen mod skattesmæk

Frygten for en fremtidig lynregulering og skattehug, sender de store danske fonde sammen i en fælles front, som nu undersøger muligheden for en brancheforening.

Ejerne af de største danske fonde frygter fremtidig lynregulering og skattehug, og de er derfor gået sammen for at diskutere oprettelsen af en formel brancheforening.

Det skriver Børsen.

Undersøgelsen ledes af en arbejdsgruppe med direktørerne fra otte virksomheders ejerfonde, herunder A.P. Møller Fonden, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden. De har engageret tidligere chefjurist i Cepos Henriette Kinnunen, der er specialiseret i fondsbeskatning.

"Det er rigtigt, at det overvejes, hvorvidt der skal være et mere formaliseret samarbejde, og det synes vi er en god overvejelse værd. Men der er omkring 1300 meget forskellige erhvervsdrivende fonde, og den type tanker og den proces kræver den tid, som den nu engang kræver," siger direktør i Lundbeckfonden, Lene Skole, til Børsen.

Arbejdsgruppen har udarbejdet tre forskellige modeller for et fremtidigt samarbejde, som nu er blevet præsenteret for direktørerne i mere end halvdelen af de 60 største fonde, der i dag er samlet i et uformelt fondsnetværk.

De 25 største danske fonde har en samlet formue på cirka 350 mia. kr. og står for 90-95 pct. af alle fondes uddelinger.

Lundbeckfondens formue svulmer til over 60 mia. kr.

Lundbeckfonden vil investere i helt spæde selskaber

Novo-ejer vil kickstarte nyt dansk biotekeventyr med milliarddonation

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier