MedWatch

Iværksættere revser Seed Capital for investeringsfinte

En lige lovlig kreativ investeringsstrategi gør, at Seed Capital kan tage ejerandele i danske opstartsselskaber til en pris langt under markedsværdien. Og det vækker harme blandt flere iværksættere, skriver Børsen.

Foto: Colourbox

Takket være den danske stat kan venturefonden Seed Capital investere i danske opstartsselskaber, herunder flere life science-selskaber, til en pris langt under markedsværdien via sit samarbejde med Pre-Seed Innovation.

Det vækker ifølge Børsen harme blandt flere iværksættere.

”Seed Capital repræsenterer den værste side af den offentlige sektors involvering i startup-miljøet," skriver Christian Lanng, der er stifter af virksomheden Tradeshift, ifølge Børsen på sin Facebook-side.

Hans virksomhed modtog i 2016 en halv million kroner i finansiering fra venturefonden, og han er blot én af en lang række iværksættere, som nu er ude med en bredside mod Seed Capital og dets kreative investeringsmetoder.

Helt konkret foregår det ved, at det statslige Pre-Seed Innovation kommer med 90 pct. af investeringen i et opstartsselskab. Seed Capital giver så de sidste 10 pct., men får samtidig en option på at købe en større bunke aktier senere hen til samme pris per aktie.

Udvikler selskabet sig i en positiv retning, kan Seed Capital så udnytte den option og købe aktier langt under markedsværdien. Men går det ikke som forventet, kan man også vælge at lade være og lade staten hænge på regningen, så at sige.

 Seed Capital scorer optioner hos iværksættere for statens penge 

 Seed Capital på jagt efter muligheder inden for life science 

 Seed Capital-fond rykker tættere på en skuffende afslutning  

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier