Genmab viser data om nyt middel: Hver tredje reagerer på behandling

Foreløbige data fra fase 1/2-studie af tisotumab vedotin viser, at 11 af 34 evaluerede patienter med livmoderhalskræft responderede på behandling med midlet.
Foto: Genmab, PR
Foto: Genmab, PR

11 af 34 evaluerede patienter mod livmoderhalskræft har haft effekt at behandling med Genmabs lægemiddelkandidat tisotumab vedotin.

Det oplyser Genmab i en selskabsmeddelelse på baggrund af præliminære data fra fase 1/2-studiet GEN701, hvor midlet testes mod blandt 173 patienter med syv forskellige kræftformer; ovarie-, livmoderhals-, blære-, prostata-, spiserør-, lunge- og livmoderslimhindekræft.

Den mediane behandlingstid var 4,9 måneder, og syv patienter er fortsat under observation for progression af deres sygdom.

For 15 patienter udløste behandlingen alvorlige, men ikke livstruende, bivirkninger, hvoraf mave-tarmrelaterede bivirkninger var oftest forekommende.

Det dansk-hollandske selskab overvejer den videre udvikling af tisotumab vedotin til behandling af livmoderhalskræft. Imens fortsætter GEN701-studiet, og selskabet vil på et senere tidspunkt præsentere data med midlet til behandling af de øvrige kræftsygdomme.

Adm. direktør Jan van de Winkel kalder resultaterne for opmuntrende.

"Vi mener, at yderligere afprøvning af denne antistof-behandling mod livmoderhalskræft kan være berettiget, og vi undersøger aktivt de videre muligheder," siger han.

Tisotumab vedotin er et konjugeret antistof, som Genmab udvikler i samarbejder med Seattle Genetics, der har option på yderligere samarbejde, når fase 1-forsøgene med midlet er afsluttet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også