MedWatch

Amerikanere vil presse hemmeligheder ud af Novo Nordisk

Ny lovgivning i den amerikanske stat Nevada vil tvinge medicinalvirksomheder til at offentliggøre priser og rabatter.

Novo Nordisk hovedkvarter
Foto: Jens Lindhe

Novo Nordisk har hidtil holdt hemmeligt hvor store rabatter, selskabet har givet til store amerikanske indbyggere. Men det kan selskabet nu blive tvunget til at ændre på.

Til efteråret træder en ny lov nemlig i kraft i den amerikanske delstat Nevada, som vil tvinge den danske virksomhed og andre til at lægge sine pris- og rabathemmeligheder frem. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen betyder den nye lovgivning, at selskaber fremover skal offentliggøre listepriser, indtjening på det enkelte præparat samt eventuelle rabatter ligesom virksomheder vil blive udbedt en forklaring, hvis de hæver priserne mere end det seneste års inflation eller det dobbelte af inflationsraten de seneste to år.

Bliver loven ikke overholdt, risikerer virksomhederne dagbøder på helt op til 30.000 kr, skriver Berlingske Business.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier