MedWatch

Sanofi vil investere milliarder i biologisk produktion

Den franske medicinalkoncern Sanofi har annonceret planer om at investere et milliardbeløb årligt i sin produktion af biologiske lægemidler i løbet af de kommende år.

I løbet af de næste to til tre år vil den franske medicinalkoncern Sanofi hvert år investere 600 mio. euro i produktion af biologiske lægemidler.

Det annoncerede selskabet onsdag ifølge Reuters.

Investeringen kan altså i yderste instans beløbe sig til 1,8 mia. euro, eller omkring 12 mia. kr.

Biologiske lægemidler bliver mere og mere udbredte, da de efterhånden kan bruges til at behandle en lang række sygdomme langt mere effektivt end kemiske lægemidler. Men modsat de kemiske midler er de biologiske også meget sværere og dyrere at fremstille, da man at gøre med levende celler.

Ifølge Sanofis koncerndirektør for global industrial affairs har medicinalkoncern allerede brugt 3,3 mia. euro på sit biologiske produktionsapparat i løbet af de seneste fem år. Den samlede investering i produktionen i den periode lyder på 4,7 mia. euro.

Samtidig gik man tidligere i år sammen med schweiziske Lonza om at bygge en ny stor fabrik til produktion af monoklonale antistoffer. Den skal stå klar i 2020 og får en investering på 270 mio. euro i ryggen.

 Sanofi jævner ubrugt fabrik med jorden 

 Sanofi vil bygge ny milliarddyr fabrik med samarbejdspartner 

 Sanofi leverer stærk vækst trods diabetestilbagegang  

 Sanofi spår digital revolution af diabetesbehandling 

 Sanofi-version af Lilly-insulin på vej i EU 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier