MedWatch

Partner dropper potentielt Zealand-middel

Schweiziske Helsinn opgiver at kommercialisere Zealand-midlet elsiglutide, der i stedet returneres til det danske selskab.

Foto: Zealand Pharma PR

En ambition om at gøre sig gældende inden for selve kræftbehandlingen får nu schweiziske Helsinn til at afslutte samarbejde med Zealand Pharma om udviklingen af det potentielle lægemiddel elsiglutide mod kemo-induceret diarre.

Det oplyser parterne i en pressemeddelse.

Som et resultat af beslutningen har Helsinn derfor overdraget de globale rettigheder til udvikling og kommercialisering af midlet, som Zealand Pharma i 2008 udlicenserede til det schweistiske selskab, der dengang satsede på understøttende kræftbehandling.

Beslutningen kommer efter resultaterne af et studie i foråret viste, at elsiglutide, der er en såkaldt GLP-2-analog, trods en favorabel sikkerheds- og tolerabilitetsprofil ikke gav en statistisk signifikant effekt til behandling af det primær mål for effekt.

"Vi er fortsat overbevist om, at GLP-2-analoger har potentialet til at møde et udækket behov hos patienter, der lider af diarre som følge af kemoterapi og andre mave-tarm-sygdomme," siger adm. direktør Britt Meelby Jensen i en udtalelse.

Diarré er en af de mest invaliderende bivirkninger forbundet med kræftbehandling og specielt kemoterapeutiske behandlinger, der indeholder stoffet 5-fluorouracil (5-FU). Der findes i dag ingen effektiv, godkendt behandling mod kemoterapi-induceret diarré.

Endnu et tilbageskridt for Zealand Pharma

Zealand-partner sender diarrémiddel i nyt studie

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier