MedWatch

Celgene leverer blandet pose sklerose-nyheder

Nye data på Celgenes sklerosemiddel ozanimod viser gode effekt i på dets primære effektmål, men knap så godt ser det ud for det sekundære, og det kan skade de kommercielle muligheder.

Foto: PR

Celgene søger at udfordre Biogens etablerede sklerosemiddel Avonex med dets nye kandidat ozanimod, men udsigterne til at Celgene kan slå Avonex af pinden har fået noget blandede udsigter. Det fremgår efter en portion nye data på ozanimod.

Det skriver FierceBiotech.

Resultaterne viste, at Celgene mødte sit primære effektmål om at ozanimod skulle overgå Avonex, når det kommer til at reducere de årlige recidiveringsrater. Men når selskabet samlede data fra det nye studie, Radiance, med et tidligere forsøg, Sunbeam, for at kigge på det sekundære endemål, så det ikke helt så godt ud.

Her var målet at reducere progressionen af funktionsnedsættelsen blandt sklerosepatienterne, og mens raterne var lave, så kunne ozanimod ikke slå Avonex i dette tilfælde.

Det kan i sidste ende reducere midlets kommercielle potentiale signifikant, men Celgene fortsætter processen om at få midlet på markedet. Planen er fortsæt at sende en ansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder ved udgangen af året.

Celgene buldrer frem med planerne for nyt sklerosemiddel 

Celgene henter direktør hos Merck

Celgene indgår aftale i Asien 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier