MedWatch

Celgene buldrer frem med planerne for nyt sklerosemiddel

Nye resultater fra Celgenes fase 3-forsøg med dets sklerosekandidat underbygger selskabets planer om en snarlig ansøgning om godkendelse hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder.

Foto: PR

Det amerikanske biotekselskab Celgene rykker frem som planlagt med dets middel mod sklerose, ozanimod. I nye resultater fra et fase 3-studie med midlet, (SUNBEAM), ramte midlet det planlagte effekt, at reducere de årlige tilbagefaldsrater i sammenligning med Avonex fra Biogen.

Ozanimod er fremhævet som et af Celgenes store lægemiddelhåb for fremtiden. Ifølge branchemediet Endpoints, har ledelsen i selskabet tidligere udtalt at man forventede et salgspotentiale på 4-6 mia. dollars årligt, når først produktet er blevet veletableret.

Hvis midlet skal op i de salgsrater, vil effektivitet dog ikke være nok. Selskabet skal også kunne bevise markante sikkerhedsfordele ved brugen af ozanimod i forhold til andre midler, og derfor tegner det også umiddelbart godt, at ozanimod også leverede op til Celgenes mål for dets sikkerhedsprofil.

Efter planen skal selskabet levere data fra endnu et fase 3-forsøg (RADIANCE) i løbet af andet kvartal. Hvis også de flasker sig, regner Celgene med at indsende en ansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder inden udgangen af 2017.

 Celgene rider på ny sine kræftmidler til større overskud 

 Celgene er også med på opkøbsvognen

 Celgene indgår tysk milliardaftale 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier