MedWatch

Novo-middel trækker ned i amerikansk fedmemarked

Det amerikanske marked for salg af lægemidler mod fedme gik tilbage i den forgangne uge. Det skyldes særligt en markant nedgang for Novo Nordisks Saxenda.

Foto: Promotion/POLFOTO/arkiv

Det går overordnet set ganske glimrende for Novo Nordisks fedmemiddel Saxenda på det amerikanske marked.

I første kvartal af 2017 steg salget således med 122 pct. til 539 mio. kr. Men i løbet af denne uge har der været knap så godt gang i receptudskrivninger på midlet, og det trækker det generelle fedmemarked i USA ned.

Salget af Saxenda endte i ugen frem til fredag 12. maj på 7,66 mio. dollars mod 7,89 mio. dollars ugen inden. Det svarer til en nedgang på 2,96. Det viser tal fra Symphony Health ifølge Bloomberg.

Det er den overvejende grund til at det samlede detailsalg af patenterede lægemidler mod fedme dykkede med 0,58 pct. til 15,1 mio. dollars.

Salget af produkterne Belviq og Qsymia faldt med henholdsvis 1,53 og 2 pct. sidste uge, mens den nærmeste udfordrer til Saxenda, Contrave, solgte for 4,27 pct. mere.

Fruergaard om fedmemarked: ”Jeg ser ikke mange konkurrenter”

Novo Nordisk melder om gode data på fedmemiddel

Novo får finpudset indlægssedlen for fedmemedicin i USA

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier