MedWatch

Fruergaard om fedmemarked: ”Jeg ser ikke mange konkurrenter”

Novo Nordisk har store forventninger til den stadig spæde forretning for behandling af fedme, og topchef Lars Fruergaard Jørgensen kalder mulighederne enorme og konkurrencen begrænset. Samtidig afslører han, at Novo er klar til at bruge milliarder på enkelte opkøb.

Medicinsk behandling af fedme er en af de helt store vækstmuligheder for den danske medicinalkoncern Novo Nordisk i de kommende år, og hos selskabets ledelse har man da også enorme forventninger til området, som ikke ligefrem er overrendt af konkurrenter endnu.

”Jeg ser enorme muligheder i fedme, og jeg ser ikke mange konkurrenter, der bevæger sig ind på området,” sagde adm. direktør Lars Fruergaard Jørgensen til nyhedsbureauet Reuters under et besøg i London i den forgangne uge.

Størstedelen af Novo Nordisks forretning udgøres fortsat af lægemidler mod diabetes, men selskabet har i de senere år bevæget sig ind på beslægtede områder som behandling af fedme og den mere og mere udbredte fedtleversygdom NASH, som der fortsat ikke findes medicinske behandlinger mod.

Novo fik for nogle år siden godkendt sin GLP-1-analog liraglutid til behandling af fedme under navnet Saxenda. Det middel solgte i første kvartal for 539 mio. kr. – en vækst på 122 pct. i forhold til samme kvartal året før. Liraglutid sælges også i en lavere dosis til behandling af diabetes under navnet Victoza.

Herudover er Novo Nordisk ved at bringe en nyere og mere langtidsvirkende GLP-1-analog kaldet semaglutid frem til markedet. Det middel skal efter planen bruges mod både diabetes, fedme og NASH.

”Svært overvægtige patienter er ikke ret svære at identificere og diagnosticere, og de venter alle sammen på noget, der virker. Jeg mener, at vi har nogle lovende sats,” sagde Lars Fruergaard Jørgensen videre.

Og topchefen slog endnu engang fast, at Novo Nordisk kan være klar til at finde pengepungen frem for at udbygge sin pipeline af nye lægemidler. Det danske selskab har tidligere sagt, at man mest kigger på mindre handler, men Lars Fruergaard Jørgensen forklarede, at man er klar til at øremærke ”et lavt encifret milliardbeløb i dollars” til enkelte opkøb. Det vil altså sige i omvejen af 6,8 mia. kr. eller højere.

Novo-top åbner for større opkøb i historisk melding

Novo får finpudset indlægssedlen for fedmemedicin i USA

Novo forsøger sig med stort håb i Japan

Novo indleder studie i fedme

Novo-dominans: Rival kaster håndklædet i ringen

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier