MedWatch

Lægemiddelgiganter håber på bedring i Kina

Flere af de store medicinalselskaber, som er aktive i Kina, spotter en opblødning i godkendelsesprocessen i det folkerige marked, og det giver dem fornyet tro på at markedet kan blive mere attraktivt.

Lægemiddelproducenter som Glaxosmithkline og Merck håber på, at bredere adgang til medicin og en lettere godkendelsesproces vil føre til bedring på det kinesiske marked, hvor myndighederne i stigende grad har held til at presse medicinpriserne ned.

Det skriver Financial Times.

Det kinesiske marked udgør mere end 116 mia. dollar om året, godt 780 mia. kr., og er verdens næststørste af slagsen. Men det er også en udfordring, hvor både Merck og Glaxosmithkline i første kvartal oplevede negativ vækst på henholdsvis 3 og 5 pct.

Selskaberne håber, at udrulningen af offentlig sundhedsforsikring samt en række nye regler, der skal udbrede adgangen til medicin, kan være med til at løfte omsætningen. Samtidig er der mulighed for, at nye lægemidler nemmere kan blive godkendt. Men med den nye sundhedsforsikring har de kinesiske myndigheder i stigende grad også haft held til at presse priserne.

De vestlige lægemiddelproducenter har tidligere kunnet sælge mærkevaremedicin, der var løbet af patent, til højere priser end genetiske kopier, men den prispræmie bliver hurtigt udhulet.

"Tidligere nød visse firmaer godt af særstatus. Hvis du havde lægemidler, der var løbet af patent, havde du mulighed for at manøvrere på priserne. Men det er væk," siger Xu Ming, vicepræsident for Kinas handelskammer for import- og eksportmedicin, til Financial Times og tilføjer, at udenlandske firmaer bør glemme den særstatus, de har nydt godt af.

Kina sætter turbo på regulatorisk forlomme

Kinas rigeste mand smider 70 mia i sundhedsklynge

Sanofi tror på vækst i Kina

Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier