MedWatch

Kinas rigeste mand smider 70 mia i sundhedsklynge

En kinesisk rigmand, der blandt andet ejer flest biografkæder i verden, har nu skudt 70 mia. kr. ind i en ny kinesisk sundhedsklynge.

Kina, flag
Foto: Colourbox

Det er tilsyneladende ikke penge, der mangler i det kinesiske konglomerat Dalian Wanda Group. Bag konglomeratet står Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, der nu har besluttet at skyde 10 mia. dollars, 70 mia. kr., i en ny kinesisk sundhedsklynge. Det skriver Reuters.

Klyngen kommer til at ligge i sydvest Kina og formålet er at imødekomme den store efterspørgsel fra landets største selskaber inden for privat sundhedspleje.

Ifølge Reuters har Wang Jianlin skrevet under på en aftale med bystyret i Chengdu om at udvikle en ”park” med to internationale hospitaler, otte små specialiserede hospitaler samt 30 sundhedsrelaterede firmaer.

Investeringen kommer i en tid med tryk på Kinas offentlige hospitaler på grund af en hurtigt voksende ældre generation. Det har nu givet muligheder for private selskaber.

Wang Jianlin stiftede Dalian Wanda Group i 1988. I dag er konglomeratet Kinas største kommercielle ejendomsselskab og verdens største ejer af biografkæder.

Det rivaliserende konglomerat Fosun International Ltd har også øget dets fokus på sundheds og har også annonceret flere forskellige sundhedsrelaterede aftaler over de næste par år.

Kina vil godkende udenlandske lægemidler hurtigere

Kina lover hurtigere medicingodkendelser for udenlandske selskaber

Kinas medicinmarked er fremtiden - og nu kommer kineserne også den anden vej

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier