MedWatch

Lilly kommer i mål med migrænedata

En lægemiddelkandidat mod migræne har vist så gode data i flere senfasestudier, at amerikanske Eli Lilly nu forbereder en registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, senere i år.

Foto: Colourbox

Amerikanske Eli Lilly har med nye fase 3-data for alvor meldt sig ind et migrænekapløb med blandt andre Amgen og Novartis.

For Lillys lægemiddelkandidat galcanezumab har leveret gode senfase-data i tre studier, meddeler den amerikanske medicinalkoncern i en pressemeddelelse.

I to af studierne undersøgte man galcanezumab hos patienter med episodisk migræne. Her fandt man, at forsøgspersonerne i det ene studie oplevede henholdsvis 4,7 og 4,6 færre dage med migræne på en måned sammenlignet med 2,8 dage hos de personer, der fik placebo.

I det andet studie var der en forskel på 4,3 og 4,2 dage hos patienter, der fik galcanezumab, mod 2,3 færre dage med migræne hos placebogruppen.

Dermed ramte galcanezumab også de primære effektmål for studierne.

Lilly forventer at indsende en registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i andet halvår af 2017, fremgår det af pressemeddelelsen, hvorefter indsendelse af flere registreringsansøgninger vil følge efter.

"Disse robuste resultater fra de tre studier bringer os et skridt nærmere at kunne hjælpe personer med at have flere migrænefri dage, som er et vigtigt behandlingsmål for de personer, der lever med denne alvorlig sygdom," udtaler Christi Shaw, præsident for Lilly Bio-Medicines.

"Konsekvenserne af migræne er undervurderet med personer, som har migræneaffald, der ofte må melde sig syg fra arbejde og gå glip af familieaktiviteter eller sociale arrangementer. Med patienter med så få som én migrænedag om ugen kan dette betyde mere en 50 dages tabt produktivitet om året," lyder det endvidere.

Galcanezumab tilhører klassen af de såkaldte CGRP (calcitonin gene-related peptide)-migrænemidler, hvor man søger at hæmme CGRP-receptoren, som spiller en rolle i overførslen af smerte.

I samme klasse finder man konkurrenterne Novartis og Amgens lægemiddelkandidat erenumab, der allerede sidste år kom med fase 3-data. Også Teva og Alder Biopharmaceuticals forsøger at udvikle et CGRP-migrænemiddel.

Lillys galcanezumab bliver også undersøgt som behandling af klyngehovedpine. Her forventer man fase 3-data i 2018.

 Amgen og Novartis foran i migræne-kapløb

 Novartis viser gode data for migrænemiddel

 Succes for Amgens migrænemiddel 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier