MedWatch

Verdens dyreste lægemiddel trækkes fra markedet

På grund af en eksorbitant høj pris og nærmest ingen efterspørgsel, stopper et hollandsk firma nu markedsføringen af den første godkendte genetiske behandling.

Biotekfirmaet bag den første genetiske behandling i den vestlige verden og den dyreste receptpligtige medicin nogensinde, trækker nu produktet tilbage på grund af manglende efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

Kun én patient er blevet behandlet kommercielt, siden lægemidlet blev godkendt i Europa for næsten fem år siden, fortæller UniQure, det hollandske firma bag midlet.

Der er tale om det såkaldte Glybera, der kom i rekordbøgerne, da det blev godkendt i 2012 mod en meget sjælden blodsygdom og to år efter kom ud på markedet til en pris af omkring 1 mia. dollars – næsten syv mia. kr. – for et års behandling.

Men antallet af patienter, der er egnet til behandlingen har altid været meget få, og eftersom det er ikke er tegn på, at efterspørgslen stiger, meddeler selskabet nu, at det ikke vil forny sin fem-årige europæiske markedsføringstilladelse, som udløber til oktober. Det er italienske Chiesi Pharmaceuticals, der sælger lægemidlet for hollænderne.

Midlet er aldrig blevet godkendt i USA, og selskabet understreger, at der ikke ligger sikkerhedsmæssige hensyn bag tilbagetrækningen.

Glybera gives som en serie injektioner for at undgår det, der kaldes, lipoproteinlipase mangel, som gør, at blod klumper sig sammen med fedt.

Han står i spidsen for de store drenge

Tyskland overvejer verdens første genterapi

EU godkender for første gang en genterapi

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier