MedWatch

EU godkender for første gang en genterapi

En medicinalvirksomhed har fået et lægemiddel til genterapi godkendt i EU. Det er første gang, at en genterapi opnår markedsføringsgodkendelse i den vestlige verden, og direktøren håber, at det åbner døren for lignende behandlinger.

Foto: schulergd / Stock.Xchng

Der var gode nyheder for uniQure og for markedet for genterapi i al almindelighed, da Europa-Kommission i fredags besluttede sig for at give markedsføringsgodkendelse til den hollandske medicinalvirksomheds genterapi Glybera til behandling af patienter med akut bugspytkirtelbetændelse som følge af en mangel på et bestemt protein.

Det er en sjælden, arvelig lidelse, som kaldes lipoprotein lipase deficiency eller blot LPLD, og som gør, at patienten er ude af stand til at forbrænde fedtpartiklerne i blodet, hvilket fører til betændelse i bugspytkirtlen – en yderst alvorlig, smertefuld og potentielt dødelig tilstand.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier